Lain mukaan ilmoitusvelvollisen on säilytettävä henkilöllisyyden todentamisessa käytetyn asiakirjan nimi, asiakirjan numero tai muu tunnistetieto ja myöntäjä. Vaihtoehtoisesti tai lisäksi voidaan säilyttää kopio asiakirjasta. Edellä mainitut tiedot voidaan kerätä myös esimerkiksi henkilökohtaisessa tapaamisessa suoraan ilmoitusvelvollisen ohjelmaan. Ilmoitusvelvollinen määrittelee itse riskiperusteisesti, kuinka usein ja missä tilanteissa tietoja kysytään asiakkaalta.

Ilmoitusvelvollisen on pidettävä kaikki asiakkaan tuntemista ja liiketoimia koskevat asiakirjat ja tiedot ajantasaisina ja olennaisia. Edellä mainittu edellyttää, että tietoja tarkistetaan ja selvitetään tasaisin väliajoin. Ilmoitusvelvollinen määrittelee riskiperusteisesti, kuinka usein ja missä tilanteissa tuntemistietoja kysytään asiakkaalta. Asiakkaan tuntemistietoja voidaan kerätä myös esimerkiksi henkilökohtaisessa tapaamisessa yhdessä asiakkaan kanssa suoraan ilmoitusvelvollisen ohjelmaan. Ilmoitusvelvollinen voi lisäksi hyödyntää asiakkaasta tai tämän tosiasiallisesta edunsaajasta eri tietolähteistä saatavilla olevia tietoja. Ilmoitusvelvollisen on kiinnitettävä erityistä huomiota tietolähteen uskottavuuteen ja luotettavuuteen. Lue lisää täältä, kuinka haet suoraan järjestelmässä rekisteritietoja asiakkaasta.

Vinkki! Lue täältä ohjeet siihen, kuinka päivität järjestelmässä asiakkaan riskiluokan ilman uuden tietopyynnön arvioimista ja täältä, kuinka täytät tietopyynnön yhdessä asiakkaan kanssa ilmoitusvelvollisen ohjelmasta.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.