Aluehallintoviraston ohje: Ilmoitusvelvollisen on laadittava riskiarvio rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riskien tunnistamiseksi ja arvioimiseksi. Riskiarvio on päivitettävä säännöllisesti. Riskiarvio ja siihen tehtävät muutokset on toimitettava toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle tämän pyynnöstä ilman aiheetonta viivytystä.

Lisätietoja ilmoitusvelvollisen riskiarvion laadinnasta Finanssivalvonnan verkkosivuilta.

SISÄLTÖ

Riskiarvion laadinta

(Oma riskiarvio > Riskiarvion laadinta > Uusi riskiarvio)
Riskiarvion voi laatia yrityksen Compliance Officer. Compliance Officeriksi voidaan asettaa Pääkäyttäjä-tasoinen käyttäjä kohdassa Ylläpito > Käyttäjät klikkaamalla Compliance Officer -painiketta.

Tämän jälkeen Compliance Officer voi valita haluamansa riskiarviopohjan ja täyttää siinä pyydetyt kohdat ja lisätä siihen haluamansa tiedostot. Valmiit riskiarviot voidaan nimetä halutusti esim. vuosiluvun mukaan. Lopuksi järjestelmä pyytää vahvistamaan riskiarvion ja määrittelemään seuraavan tarkasteluajankohdan. Järjestelmä muistuttaa etusivun Tehtävät -osiossa oman riskiarvion päivittämisestä 30 päivää ennen määriteltyä seuraavaa tarkasteluajankohtaa.

Yhteenvetoraportti

Valmiista ilmoitusvelvollisen omasta toiminnasta tehdystä riskiarviosta voidaan ladata yhteenvetoraportti, joka voidaan tarvittaessa toimittaa valvontaviranomaiselle (Oma riskiarvio > Valmiit riskiarviot > Raportti).

Riskiarvioraportti

(Oma riskiarvio > Riskiraportti)

Raportista näkyy asiakkaiden riskisyys eri kriteerein.