Sanktioraportit

(Oma riskiarvio > Sanktioraportit)

Henkilöt ja yritykset ajetaan automaattisesti pakotelistoja vasten. Sanktioraporteista voit ladata listauksen pakoteosumista itsellesi klikkaamalla tiedoston nimeä.

Tarkistettavat ajantasaiset pakotelistat:

• Keskusrikospoliisin Rahanpesun selvittelykeskuksen jäädyttämispäätökset
  • EU:n neuvoston asettamat pakotteet
  • USA:n valtionvarainministeriön alaisen Office of Foreign Asset Control –yksikön (OFAC) pakotteet
  • YK:n turvallisuusneuvoston määräämät pakotteet henkilöille ja yhteisöille
  • Iso-Britannian luettelo (OFSI HM Treasury) henkilöistä, ryhmistä ja yhteisöistä, jotka ovat finanssipakotteiden kohteena.
  • Consolidated Canadian Autonomous Sanctions List
  • NL national sanctionlist terrorism

Lisätietoja pakotteista täältä.

Pakotelistatarkistus

Pakotelistatarkistus tehdään aina kun henkilö ja/tai yritys lisätään ohjelmaan, sekä tämän lisäksi koko tietokannalle kerran viikossa. Pakotelistatarkistuksen väriä vihreä/punainen voi tarvittaessa myös manuaalisesti muokata. Muutoksista ja havainnoista suosittelemme kirjaamaan huomioita myös Jatkuvaan seurantaan

Sanktioraportti muodostuu mikäli tiedot ovat täsmänneet suurella prosentilla ja tällöin myös lähetetään automaattisesti sähköpostiviesti tähän määritellylle yhteyshenkilölle esimerkiksi Complience Officerille. Sähköpostiviestissä ei määritetä mitä yritystä taikka henkilöä osuma koskee, vaan raportin saa auki vain kirjautumalla ohjelmaan.

Vinkki! Asiakaskortilta näet viimeisimmän tarkistuksen päivämäärän pakotelistoittain